Nieuw bij IKI HarmonyCA, de hybride filler voor volume én huidverbetering

Enter HArmonyCA! De enige filler die hyaluronzuur (HA) en calcium hydroxyapatiet combineert (CaHA). In dit blog vertellen we je meer over HArmonyCA en bij welke indicaties de filler in te zetten is.

De ene filler is de andere niet. Fillers zijn er van verschillende merken en met verschillende eigenschappen. Zo is er voor iedere indicatie een geschikte filler. Om een idee te geven; in de lippen injecteren we een zachtere filler dan we voor het verstrakken van de kaaklijn gebruiken. Naast de verschillende diktes van fillers kunnen het materiaal en de bewerking van een filler ook variëren. In de meeste gevallen is hyaluronzuur het hoofdbestanddeel, maar er zijn ook fillers op basis van calcium hydroxyapatiet (Radiesse bijvoorbeeld) en poly-L-melkzuur (Sculptra bijvoorbeeld). Enthousiast introduceren we bij IKI clinic de eerste hybride filler waarbij het hyaluronzuur een directe lift geeft en de calcium hydroxyapatiet voor langdurige collageenstimulatie zorgt.

Wat maakt HArmonyCA filler anders dan andere fillers?

Bij het opstellen van een plan voor een behandeling kijken we naar een aantal dingen. Allereerst naar de conditie van de huid; is de huid verslapt?, zijn er diepe rimpels? en zijn er oppervlakkige rimpeltjes?. Vervolgens kijken we naar de basis; is er afname van de botstructuur? (dat gebeurt namelijk als we ouder worden). Door al deze kenmerken in kaart te brengen kunnen we het geschikte behandelplan opstellen. Voorheen zouden we voor een combinatie van indicaties ook een combinatie van fillers gebruiken. Een dun hyaluronzuur voor de oppervlakkige rimpeltjes, een wat stevigere voor de diepe rimpels en de dikste variant op basis van calcium hydroxyapatite voor het terugbrengen van verloren volume in de diepte. In de HarmonyCA filler worden de twee actieve bestanddelen, hyaluronzuur en calcium hydroxyapatite, gecombineerd in één spuitje.

Uit een recente klinische studie onder 48 patiënten blijkt dat 90% aangeeft significante verbetering te ondervinden van het behandelde gebied na behandeling met HArmonyCA filler.

Voor wie is HArmonyCA filler geschikt?

De HArmonyCa filler is geschikt voor mannen en vrouwen die hun huidstructuur willen verbeteren en verloren volume terug willen brengen. De HArmonyCA filler is bij uitstek geschikt voor het geven van een natuurlijke lift van het gezicht.

Hoe werkt een behandeling met HArmonyCA filler?

Net als bij een behandeling met een andere filler vindt er eerst een uitgebreid consult plaats. Tijdens het consult wordt een behandelplan opgesteld. In voorbereiding op de behandeling verdoven of koelen we de huid om het eerste prikje minder gevoelig te maken. In de HArmonyCA zit lidocaïne (hetzelfde dat je bij de tandarts krijgt), eenmaal geïnjecteerd is het gebied vervolgens goed verdoofd. Afhankelijk van de indicatie wordt de filler in de betreffende laag van de huid, in de dermis of subdermis, geïnjecteerd in 1 of meerdere prikken.

Wat kost een behandeling met HArmonyCA filler?

Een behandeling met HArmonyCA gaat per 1,25ml voor €550,-. Afhankelijk van de indicatie en het gewenste resultaat wordt het aantal ml tijdens het consult bepaald en geadviseerd.

Persoonlijk consult bij IKI clinic

Voor we overgaan tot een behandeling met HArmonyCA vindt er een uitgebreid adviesgesprek plaats met de behandelend cosmetisch arts. Tijdens zo’n eerste gesprek stellen we samen een persoonlijk behandelplan op passend bij jou en je wensen. De cosmetisch arts geeft informatie over de mogelijke behandelingen en zal eventuele alternatieve behandelingen met je bespreken. Tenslotte worden ook de risico’s en mogelijke complicaties besproken. We vinden het bij IKI clinic namelijk belangrijk dat je een weloverwogen beslissing neemt. Je hebt daarom ook altijd de ruimte om over het behandelplan na te denken. Je bent geenszins verplicht om direct een behandeling te ondergaan.

Neem contact met ons op

We ontvangen je graag in onze kliniek aan de Beethovenstraat in Amsterdam Zuid. Parkeren kan gemakkelijk voor de deur en ook met het OV zijn we goed bereikbaar. We nemen de tijd om al je vragen te beantwoorden en zullen je op basis van je wensen een passend behandelvoorstel doen. Een afspraak maken kan hier via de website of telefonisch.

Vorige
Vorige

Een stralende huid cadeau, SkinCeutials giftsets bij IKI

Volgende
Volgende

Hyaluronzuur in de strijd tegen donkere kringen en wallen