Botox (Bocouture®).

Botuline toxine, oftewel botox (Bocouture®) is een tijdelijke spierontspanner. Door een specifieke spier(groep) te behandelen kan een bepaalde beweging tijdelijk niet worden gemaakt. Op deze manier kan rimpelvorming of bepaalde uitstraling worden voorkomen. Bocouture® kan zowel voor cosmetische als medische doeleinden worden toegepast.

Indicaties

  • Cosmetisch: hierbij wordt het vooral gebruikt voor de behandeling van fronsrimpel, kraaienpootjes en voorhoofdslijnen, maar ook bunny lines (lijntjes op neus), gummy smile (zichtbaar tandvlees bij lachen), rokerslijntjes (verticale lijntjes op bovenlip), laagstaande wenkbrauwen en putjeskin kunnen vrij gemakkelijk worden behandeld met Bocouture®.
  • Medisch: migraine, tandenknarsen en overmatig zweten zijn medische indicaties voor Bocouture®.

Bocouture®
Botuline toxine (botox) is het werkzame bestanddeel. Bocouture® is de merknaam. Bocouture® is één van de meest zuivere vormen van botox; bepaalde (onnodige, en mogelijk schadelijke) eiwitten zijn weggefilterd. Daarnaast geeft Bocouture® m.i. een natuurlijker resultaat zonder een 'bevroren gezicht'.
Bocouture® bestaat al heel veel jaren en is daarom uitermate veilig. 
Wist je dat: botuline toxine ook wordt gebruikt in ziekenhuizen en dat dit een officieel geneesmiddel is voor meerdere aandoeningen, waaronder migraine? 

Effect
Het duurt even voordat het effect van de behandeling zichtbaar is, meestal ca 3-7 dagen. Het optimale resultaat kunt u ongeveer twee weken na de behandeling verwachten. 
Het cosmetisch effect blijft vervolgens drie tot zes maanden behouden. Naarmate de behandeling vaker wordt herhaald, zal het effect langer aanhouden. 

Praktische puntjes
Vermijd de eerste 48 uur na behandeling extreme warmte of intensieve bewegingen (sporten) en wrijven in het behandelde gebied. 

Botox.

Botox.

Botox kraaienpootjes.

Botox kraaienpootjes.

Botox frons.

Botox frons.

Botox frons.

Botox frons.