Hyaluronzuur in de strijd tegen donkere kringen en wallen

RSS HA Eyes bij IKI clinic

Wakker worden met opgezette ogen na een slechte nacht is niemand vreemd. Zie je er aan het begin van de middag nog uit alsof je net je bed uitkomt? Dan is een behandeling met RSS HA Eyes wellicht een goede optie voor je. In dit blog vertellen we je over deze behandeling die de strijd aangaat met donkere kringen en opgezette wallen onder de ogen.

De huid onder de ogen is de meest delicate van het lichaam. De ogen zijn de blikvangers in het gezicht. Omrand met donkere kringen of opgezette wallen maakt dat we er vermoeid uitzien. We associëren wallen dan ook voornamelijk met vermoeidheid. Een slechte nachtrust heeft zeker invloed op het ontstaan van donkere kringen en wallen, maar erfelijkheid en veroudering zijn de grootste boosdoeners. Gelukkig is er met RRS HA Eyes verbetering mogelijk. Voordat we uitleggen hoe de behandeling in zijn werk gaat, vertellen we je eerst meer over donkere kringen en opgezette wallen.

Donkere kringen onder de ogen

Donkere kringen onder de ogen zijn vaak het zichtbare effect van bloedvaatjes die donkerder worden wanneer het lichaam niet voldoende zuurstof of vocht krijgt. Als het lichaam niet genoeg zuurstof of vocht krijgt, gaat het bloed langzamer stromen en wordt het donkerder van kleur. Deze bloedvaten zijn zichtbaar door de fijne, bijna doorzichtige huid onder de ogen. Ook kan schaduwvorming door het holler worden van de oogkassen of pigment donkere kringen veroorzaken. Afhankelijk van het huidtype zullen de schaduwen onder de ogen bruin- of blauwachtig zijn. In sommige gevallen zijn donkere kringen genetisch bepaald - wat betekent dat de zeer dunne huid rond de ogen erfelijk is.

Opgezette wallen onder de ogen

Door vochtophoping of door het uitzakken van de vetkussentjes onder het oog kunnen opgezette wallen ontstaan. Bij de oogkas zitten namelijk een soort stootkussentjes van vet om de oogbol te beschermen. Als die verzakken, kunnen ze zich ophopen onder je oog. Hetzelfde gebeurt met vocht, dat zich kan verzamelen bij je oog als de afvoer van het lymfevocht niet optimaal is. Het resultaat in beide gevallen: een dikke wal.

Wel eens gehoord van opgezette wallen na een Botox behandeling? Dat komt inderdaad voor. Bij het behandelen van de kraaienpootjes met Botox wordt de spiercontractie van de kringspier (ja, die zit ook rond het oog) verminderd. Als je daar gevoelig voor bent, kan dat soms tijdelijk resulteren in een verminderde afvoer van vocht rondom het oog. Bij IKI behandelen we daarom liever niet met Botox en filler tegelijk in het ooggebied. Filler heeft namelijk ook als eigenschap vocht aan te trekken. Het is beter om die behandelingen te spreiden over twee afspraken met een paar weken er tussen.

RRS HA Eyes

De actieve ingrediënten in RRS® HA Eyes bestaan voornamelijk uit hyaluronzuur en stoffen die het lymfedrainagesysteem onder de ogen activeren. Denk daarbij aan antioxidanten, vitaminen, mineralen en aminozuren die de huid repareren, opvullen en voeden. RRS HA Eyes heeft vele gunstige eigenschappen; zo bevordert het de afvoer van overtollig lymfevocht, werkt als lokaal diureticum, wat afwatering door de nieren bevordert, het zorgt voor een betere doorbloeding, het verbetert de spanning en permeabiliteit van vaatwanden, remt de pigmentaanmaak af en maakt de huid onder de ogen lichter.

Behandeling met RRS HA Eyes

De behandeling wordt uitgevoerd door onze cosmetisch arts en duurt zo’n 10 minuten. Je ogen zullen er na de behandeling een beetje gezwollen uitzien, maar dit verdwijnt meestal vrij snel weer. Werd je behandeld tegen vochtwallen, dan kunnen die er na de behandeling erger uitzien (er werd immers vocht toegediend). Over het algemeen is dit vocht de volgende dag alweer afgevoerd. Vanaf de 2e dag na de behandeling kun je vaak het effect van de lymfedrainage (vochtafvoer) al zien. Ook bestaat er een risico op een blauw plekje. Doorgaans zijn deze blauwe plekjes na een paar dagen niet meer zichtbaar.

Een serie van 4 of 6 behandelingen met een interval van 1 of 2 weken is voldoende voor het langdurig opfrissen van het gebied rondom je ogen. Welke kuur voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van je huidtype.

RRS HA Eyes IKI clinic

Resultaat na 4 behandelingen met RSS HA Eyes. Afbeelding @ SkinTech Pharma

Adviesgesprek bij IKI clinic

Voor we overgaan tot een behandeling met RSS HA Eyes vindt er een uitgebreid adviesgesprek plaats met de behandelend cosmetisch arts. Tijdens zo’n eerste gesprek stellen we samen een persoonlijk behandelplan op passend bij jou en je wensen. De cosmetisch arts geeft informatie over de mogelijke behandelingen en zal eventuele alternatieve behandelingen met je bespreken. Tenslotte worden ook de risico’s en mogelijke complicaties besproken. We vinden het bij IKI clinic namelijk belangrijk dat je een weloverwogen beslissing neemt. Je hebt daarom ook altijd de ruimte om over het behandelplan na te denken. Je bent geenszins verplicht om direct een behandeling te ondergaan.

Maak een afspraak bij IKI clinic

We ontvangen je graag in onze kliniek aan de Beethovenstraat in Amsterdam Zuid. Parkeren kan gemakkelijk voor de deur en ook met het OV zijn we goed bereikbaar. We nemen de tijd om al je vragen te beantwoorden en zullen je op basis van je wensen een passend behandelvoorstel doen. Een afspraak maken kan hier via de website of telefonisch.

Vorige
Vorige

Nieuw bij IKI HarmonyCA, de hybride filler voor volume én huidverbetering

Volgende
Volgende

Minder depressie en angsten door Botox